Foto av Gratäng med fläskfilé och tomat från WW ViktVäktarna

Gratäng med fläskfilé och tomat

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Visst känns det lyxigt med ostgratinerad fläskfilé? Servera den både till vardag och fest.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Fläskfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

½ st, gul/gula

Tomater, krossade

1 förp

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 tsk

Lagerblad

1 st

Matlagningsgrädde 4%

2 dl

Ost 17%

80 g, i 2x2 cm kuber

Instruktioner

  1. Koka riset. Skär filén i 8 bitar och platta ut dem. Krydda med salt och peppar. Bryn dem i margarin i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över dem i en ugnform. Hacka löken grovt och bryn. Tillsätt krossade tomater och kryddor. Koka ihop ca 10-15 minuter, utan lock, tills den håller ihop. Häll grädden runt köttet, lägg på en ostkub på varje köttbit. Bred på tomatsåsen över kött och ost. Gratinera i ugn 250° ca 10 minuter. Servera med kokt ris och sallad.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!