Foto av Grillad flankstek med ljummen potatissallad från WW ViktVäktarna

Grillad flankstek med ljummen potatissallad

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Flankstek passar utmärkt att grilla. Här serveras den med en fräsch ljummen potatissallad med sockerärter, rädisor och vinägrette.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Lök

1 st, röd/röda

Rädisor

1 knippe(n)

Sockerärter

75 g

Svartpeppar

1 krm

Flankstek

500 g

Marinad, max 1 gram fett

75 g, 1 påse

Cocktailtomater

½ ask(ar)

Olivolja

2 msk

Balsamvinäger

1 msk, vit

Vatten

1 msk

Honung

1 tsk, flytande

Flingsalt

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka potatisen och låt svalna lite.
  2. Skala och skiva rödlöken, skiva rädisorna och halvera sockerärterna. Lägg över i en skål.
  3. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger, honung. Smaka av med flingsalt, peppar och ev lite mer honung.
  4. Dela potatisen och lägg ner i skålen med grönsaker. Slå över dressingen och rör om.
  5. Lägg köttet på grillen (se till att grillen är ordentligt varm) och grilla till fin färg. Vänd köttet då och då och använd gärna termometer. Innertemperaturen bör ligga i spannet 54-58°, (från rosa till medium) den ska absolut inte välstekas eftersom den då blir torr och seg. Låt köttet vila i 5-10 minuter innan du skär upp det i skivor och allra viktigast är att skära köttet tvärs över fibrerna! Servera köttet med ljummen potatissallad och körsbärstomater.

Anteckning

Vill du tillaga köttet i ugn? Bryn i panna för fin färg, stek i 150 graders ugn i ca 15-20 min, tänk på att termometern är din bästa vän här. I övrigt följ receptet.