Grillad flankstek med ugnsrostade rotfrukter

Grillad flankstek med ugnsrostade rotfrukter

14
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad flankstek gör sig bäst grillad medium/rare och glöm inte att låta det vila en stund innan du skär upp det så det behåller sin saftighet. Till det serveras här ugnsrostade rotfrukter och en mango chutneysås. Sommar ut i fingerspetsarna!

Ingredienser

Flankstek

600 g

Potatis

800 g

Morot

250 g

Rödbetor, färska

100 g

Olivolja

2 tsk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Mango chutney

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta potatis, morötter och rödbetor och lägg på en plåt. Ringla över olja och ställ in i ugn ca 20-30 min. Salta och peppra.
  3. Blanda ihop matlagningsyoghurt med mango chutney. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
  4. Lägg köttet på grillen och grilla till fin färg. Köttet är klart när innertemperaturen är 54-58°. Låt köttet vila i 5-10 min. Skär sedan tvärs över fibrerna.
  5. Servera köttet med ugnsrostade rotfrukter och den kalla såsen.

Anteckning

Köttermometer är grillarens bästa vän, så har du inte redan en är det en god idé att skaffa en.