ViktVäktarna - Grillad gino med vaniljglass

Grillad gino med vaniljglass

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gino är en tidlös klassiker vid det här laget, men har du testat att grilla det någon gång? Grillade frukter blir fantastiskt söta och goda och toppade med smält vit choklad, hasselnötter, rivet limeskal och mynta blir de såklart ännu godare! Och om ni nu trodde att det inte kunde bli godare så serveras dessutom vaniljglass till kalaset.

Ingredienser

Mango

1 st

Sharon (persimon, kaki)

2 st

Kiwi

2 st

Banan

2 st

Jordgubbar

2 dl, 8 stora

Choklad vit

50 g

Hasselnötter

2 msk, hackad/hackat, rostade

Lime

1 st

Mynta

2 msk

Glass 10%

2 dl

Instruktioner

  1. Skala de frukter som kräver det. Skär alla frukter i jämnstora bitar och klyftor, ca 5 cm långa.
  2. Grilla fruktbitarna runtom på direkt värme, men bara precis så de får lite färg.
  3. Lägg fyra bitar bakplåtspapper ovanpå lika stora dubbelvikta grillfoliebitar. Lägg på den grillade frukten och forma kanter runt om.
  4. Strö över riven choklad och hackade nötter. Riv över limeskal och lägg över paketet på grillen. Låt grilla en stund tills chokladen smält, ca 5-10 minuter.
  5. Toppa med mynta och servera med glass.