Foto av Grillad halloumi och vetetabouleh från WW ViktVäktarna

Grillad halloumi och vetetabouleh

12
12
8
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Halloumi med sin goda smak är extra trevlig att äta på sommaren. Tillsammans med matvete och grönsaker blir denna tallrik både fräsch och mättande.

Ingredienser

Matvete okokt

2 dl

Tomat

3 st

Paprika

2 st, gul och orange

Zucchini (squash)

½ st

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora

Persilja

2 msk, hackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st, saft

Olivolja

1 msk

Halloumi

200 g

Ägg

1 st

Sesamfrön

½ dl

Instruktioner

  1. Koka matvete och låt det svalna. Tärna tomater, paprika, squash fint. Halvera oliverna. Blanda samman matvete, grönsaker, oliver och persilja. Blanda vitlök, pressad citron och olja, krydda med salt och peppar. Häll det över salladen och rör om. Skiva halloumiosten, doppa den i uppvispat ägg och vänd sedan i sesamfrön. Grilla eller stek skivorna. Servera med salladen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!