Foto av Grillad kyckling med grönsaksris från WW ViktVäktarna

Grillad kyckling med grönsaksris

12
Points®
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En snabb kyckling i ugnen och ett mättande ris fullt av grönsaker gör dig garanterat mätt och belåten.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Lime

1 st

Ris, okokt

3½ dl, gärna fullkornsris

Paprika

2 st, gärna olika färg

Tomat

2 st

Gurka

1 bit(ar)

Vitlök

1 klyfta(or)

Balsamvinäger

2 msk

Honung, flytande

1 msk

Rapsolja

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda hackad vitlök, vinäger, honung och olja till en marinad. Skär några snitt i kycklingfiléerna, lägg dem i en skål, häll över marinaden och låt de marinera i kylen i 60 minuter. Koka riset enl förp. Skär alla grönsaker i små tärningar. Blanda ris och grönsakstärningar, krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingen och grilla den i ugn, 200° i ca 15 minuter. Lägg upp kycklingen på fat och pressa avslutningsvis över lime.