Foto av Grillad lammfilé med tabbouleh från WW ViktVäktarna

Grillad lammfilé med tabbouleh

9
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En härlig och vacker anrättning som passar utmärkt till påsken! Det går bra att snabbmarinera köttet, men har du tid blir det allra godast att låta det stå över natten.

Ingredienser

Lammfilé

300 g

Bulgur, okokt

1 dl

Cocktailtomater

5 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Gurka

1 bit(ar)

Salladslök

1 st

Paprika

½ st, röd

Mynta

1 knippe(n)

Citron

½ st, saft

Olivolja

2 tsk

Timjan

2 msk, hackad, färsk

Balsamvinäger

1 msk

Rödvinsvinäger

1 tsk

Instruktioner

  1. Blanda samman timjan, balsamvinäger och rödvinsvinäger i en plastpåse. Lägg i lammfilén och blanda om. Låt den marinera minst 20 min men gärna över natten. Koka bulgur och låt svalna. Blanda med halverade tomater, hackad persilja, tärnad gurka, strimlad lök, hackad paprika och mynta. Blanda pressad citronsaft med olja och häll det över. Ta upp filén och grilla den. Skär upp i skivor och servera med tabbouleh.