Foto av Grillad lax med grönsakspotpurri från WW ViktVäktarna

Grillad lax med grönsakspotpurri

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En doft av fänkål och timjan från en tallrik med en färsk bit lax. Kanske väcker det minnen från fiskrestaurangen den där gången du vet...

Ingredienser

Fraiche 5%

3 msk

Lime

½ st

Timjan

1 msk

Fänkål

½ medelstor(t)/medelstora

Lök

½ st, röd/röda

Paprika

1 st

Sparris

100 g

Rapsolja

1 tsk

Lax

125 g

Chilipulver

1 krm

Pasta kokt (makaroner)

1½ dl

Instruktioner

  1. Blanda samman fraiche, 2 tsk lime och örter (t ex basilika och timjan) till en sås, ställ kallt. Ansa och dela fänkål i klyftor, förväll i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Skär löken i klyftor och paprika i grova bitar. Skär sparrisen i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Ringla över olja, rör om och tillaga i ugn 225° ca 5 minuter. Krydda laxen med salt och chilikrydda. Lägg den över grönsakerna och tillaga ytterligare 10-12 minuter. Servera med kokt pasta och sås.