Grillad rostbiff med ugnsrostad potatis och morotssallad

Grillad rostbiff med ugnsrostad potatis och morotssallad

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad rostbiff med en rökig rub serverad med ugnsrostade färskpotatisar, vitlökssås och en sötsyrlig morotssallad. Perfekt för de långa härliga sommarkvällarna.

Ingredienser

Rostbiff

600 g

Paprikapulver

1 msk, rökt

Ingefära

2 tsk, malen

Salt

1 tsk

Peppar

2 krm

Potatis

800 g

Olivolja

2 tsk

Morot

500 g

Rapsolja

1 msk

Äppelcidervinäger

1 msk

Vatten

1 msk

Socker

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vitlök

1 klyfta(or)

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva köttet.
  3. Blanda kryddorna till en rubb, massera in i köttskivorna och låt dem vila en stund.
  4. Halvera potatis. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med olja, blanda runt och lägg dem i en ugnsfast form. Ställ in i ugn i ca 25-30 minuter. Salta och peppra.
  5. Hyvla morötter med en potatisskalare och lägg i en bunke. Blanda ihop olja, vinäger, vatten, socker och 1 pressad vitlök och häll över. Krama in vätskan i morotsstrimlorna och låt dra en stund.
  6. Pressa 1 vitlöksklyfta och blanda med yoghurt och honung, smaka av med salt och peppar.
  7. Grilla köttet ett par minuter på varje sida. Låt vila ett par minuter innan servering.
  8. Servera med potatis, morotssallad och den kalla såsen.