Foto av Grillade räkor och potatisspett från WW ViktVäktarna

Grillade räkor och potatisspett

10
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härliga spett att lägga på grillen i sommar. Låt räkorna marinera i chili- och limesåsen extra länge för mer smak.

Ingredienser

Skalade räkor

700 g

Potatis

800 g, färskpotatis

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

3 msk

Sambal oelek

½ tsk

Lime

1 st, saft och skal

Dill

4 msk, hackad

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Chilisås, tomat

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda 3 msk olja, pressad vitlök, sambal, saft och skal av lime och 2 msk dill till en marinad i en plastpåse. Lägg i räkorna och låt de marineras minst 1 timme. Borsta potatisen och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Trä upp potatisen på blötlagda träspett och pensla med olja. Låt räkorna rinna av och lägg dem i ett halster. Grilla potatis och räkor ca 5 minuter. Blanda samman yoghurt, chilisås och resterande dill till en sås, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till räk- och potatisspetten.