Foto av Grön ärtsoppa med fullkornskrutonger och salladsost från WW ViktVäktarna

Grön ärtsoppa med fullkornskrutonger och salladsost

8
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Inte många middagar går snabbare än en grön ärtsoppa! Det är verkligen en perfekt vardagsrätt för de stressigare kvällarna. Denna har vi toppat med krutonger gjorda på WW whole grain bread och salladsost - drömmigt!

Ingredienser

Schalottenlök

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

WW Whole grain bread

2 förp

Smör

2 tsk

Rapsolja

2 tsk

Matlagningsvin, vitt

1½ dl

Gröna ärter

500 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Citron

½ st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Salladsost (feta) 10%

50 g

Instruktioner

  1. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Dela brödet i mindre bitar.
  3. Smält smöret i en panna och stek brödbitarna tills de är knapriga.
  4. Värm olja i en gryta och stek lök en stund, blanda ner vitlök och låt steka med hastigt. Häll på vin och låt det koka bort nästan helt.
  5. Tillsätt ärter, vatten så att det precis täcker, buljongtärning. Låt koka upp och häll på matlagningsgrädde. Låt soppan bli varm och smaka av med peppar och pressad citron.
  6. Servera soppan toppad med krutongerna och smulad ost.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!