ViktVäktarna - Grön ärtsoppa med örtyoghurt

Grön ärtsoppa med örtyoghurt

1
Points® value
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabba soppor är riktiga vardagshjältar! Testa denna goda gröna ärtsoppa med citron, en massa örter och silkestofu. Smarrig som tusan!

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Gröna ärter

400 g

Silkestofu

2 dl, tärnad/tärnat

Citron

3 msk, pressad

Mynta

1 knippe(n)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Gräslök

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Instruktioner

  1. Skiva purjolök.
  2. Värm olja i en gryta och stek purjolöken tills den är mjuk. Blanda ner vatten, buljongtärning och ärter, låt koka ca en minut.
  3. Ta från värmen och blanda ner 1 ½ dl tofu, 1 msk pressad citron och hälften av myntan och persiljan. Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Mixa resten av tofun, citronen och örterna tillsammans med yoghurt.
  5. Häll upp soppa i skålar och ringla över örtyoghurten.

Anteckning

Silkestofu är en mjuk variant på tofu som passar utmärkt i soppor och såser. Våga testa det om du inte redan gjort det för smart protein är ju bra för alla, inte bara vegetarianer!