Foto av Grön risotto från WW ViktVäktarna

Grön risotto

10
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En massa härliga grönsaker fyller denna fräscha risotto.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Olivolja

2 tsk

Ris, okokt

3 dl, arborio

Vitlök

2 klyfta(or)

Sparris

1 knippe(n)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Gröna ärter

150 g

Edamamebönor, kokta

250 g

Mynta

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök.
  2. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  3. Värm olja i en traktörpanna och fräs löken några minuter. Blanda ner ris och pressa ner vitlök och låt fräsa med några minuter. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljongen lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efter hand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela under tiden sparris i mindre bitar. Stek i margarin tills de fått lite färg och blanda ner i risotton tillsammans med ärtor och bönor. Låt allt bli varmt och toppa med hackad mynta.

Anteckning

Blanda gärna ner parmesan på slutet.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!