ViktVÀktarna - Grön shakshuka

Grön shakshuka

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
SvÄrighetsgrad
Medel
Shakshuka Àr en frukostrÀtt frÄn Mellanöstern som tagit oss med storm. Vanligtvis Àr den tomatbaserad, men hÀr har vi en ny variant - grön shakshuka. Det handlar om purjolök, vitlök, en massa fÀrska örter, Àrter och spenat. Och sÄ givetvis de klassiska bakade Àggen och toppat med salladsost. Grym brunch- eller lunchrÀtt tycker vi.

Ingredienser

Purjolök

3 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

3 klyfta(or)

Mynta

2 msk

Koriander

2 msk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Olivolja

2 tsk

Spiskummin

2 tsk

Koriander

1 tsk, malen

Harissapasta

1 msk

Gröna Àrter

300 g

Spenat, fÀrsk

400 g

Ägg

4 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Skiva purjolök, finhacka vitlök, mynta, koriander och chili.
  2. VÀrm olja i en panna och stek löken nÄgra minuter. Blanda ner vitlök, spiskummin och koriander och stek i ytterligare en minut. Blanda ner harissa, Àrter och spenat. LÀgg lock pÄ och lÄt steka i 5 minuter. Rör om dÄ och dÄ.
  3. Blanda ner mynta och koriander och smaka av med salt och peppar. Gör fyra smÄ gropar i röran och knÀck ett Àgg i varje grop. LÀgg pÄ locket och lÄt sjuda i nÄgra minuter tills Àggvitorna stelnar.
  4. Toppa med smulad ost och chili.

Anteckning

Servera shakshukan som den Àr eller med en bit bröd till.