ViktVäktarna - Grönsaksbiffar med sötpotatis och parmesansås

Grönsaksbiffar med sötpotatis och parmesansås

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grönsaksbiffar kan man ju inte få för mycket av. Testa denna smarriga variant med morötter, rödbetor, purjo och så vita bönor som gör dem lite matigare. Serveras med sötpotatisklyftor och en parmesansås som inte går av för hackor!

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rödbetor, färska

2 st

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Ägg

3 st

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Sötpotatis okokt

800 g

Rapsolja

2 tsk

Olivolja

1 msk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Parmesanost

1 dl

Äggula

1 st

Sriracha

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Riv morötter och rödbetor, hälften grovt och resten fint. Pressa ur vätska.
  3. Strimla purjo och blanda ner tillsammans med pressad vitlök och ägg. Mosa sköljda och avrunna bönor och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  4. Klyfta sötpotatis. Blanda med rapsolja, salt och peppar. Sätt in i ugn ca 30 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.
  5. Värm olivolja i en panna och stek grönsaksbiffar på medelvärme.
  6. Blanda ihop yoghurt, parmesan, äggula och sriracha. Smaka av med lite salt.
  7. Servera biffarna med sötpotatis och sås.