Foto av Grönsaksgryta med kikärtor från WW ViktVäktarna

Grönsaksgryta med kikärtor

8
6
1
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt härlig och mustig gryta med mycket smaker. Serveras här med råris, men passar även bra med en bit rustikt bröd eller blomkålsris.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2½ dl

Lök

1 st

Aubergine

1 st

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

4 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Kummin

1 tsk, kumminfrön

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vatten

2½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Tomat

3 st

Spenat

70 g, babyspenat

Kvarg naturell1%

1 dl

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och skär aubergine i bitar, stek i olja på låg värme i 6-7 minuter eller tills grönsakerna mjuknar. Rör om då och då.
  3. Finhacka vitlök och chili. Tillsätt vitlök, chili, lätt krossade kummin och spiskummin och stek vidare i 2 minuter. Rör om hela tiden.
  4. Rör ner gurkmeja och stek vidare i 1 minut. Tillsätt sedan avrunna och sköljda kikärtor, vatten, buljongtärning och hackade tomater. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter på medelvärme.
  5. Tillsätt spenat och smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med kvarg och ris.

Anteckning

För lite mer hetta, krydda med sambal oelek eller färsk chili.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!