Foto av Grönsaksnudlar med jordnötssås från WW ViktVäktarna

Grönsaksnudlar med jordnötssås

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch, krispig och smakrik rätt med olika varianter på grönsaksnudlar, salladslök och rödkål i en ljuvlig sås sötsyrlig jordnötssås. Denna sås funkar även att servera varm till exempelvis grillade kycklingspett.

Ingredienser

Morot

3 st

Palsternacka

2 st

Zucchini (squash)

1 st

Salladslök

1 knippe(n)

Rödkål, färsk

½ huvud(en)

Jordnötssmör

½ dl

Lime

1 st

Japansk soja

3 msk

Risvinäger

2 msk

Agavesirap

1 msk

Ingefära

1 msk, riven

Chilisås, tomat

1 msk

Rapsolja

½ msk

Sesamolja

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Sesamfrön

2 tsk

Instruktioner

  1. Svarva morot, palsternacka och zucchini med en grönsakssvarv. Strimla salladslök och rödkål. Lägg i en stor skål.
  2. Vispa ihop jordnötssmör, pressad lime, soja, vinäger, sirap, riven ingefära, chilisås, rapsolja, sesamolja och chili flakes.
  3. Blanda ner såsen i grönsakerna och toppa med sesamfrön.

Anteckning

För en extra snabb måltid, köp färdiga grönsaksnudlar.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!