Foto av Gulaschsoppa med rotfrukter och skinka från WW ViktVäktarna

Gulaschsoppa med rotfrukter och skinka

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En värmande soppa som kan tina den mest frusna av själar.

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

400 g, skuret i små bitar

Lök

2 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Rotselleri

200 g

Morot

2 st

Paprika

2 st, röda

Rapsolja

1 msk

Paprikapulver

2 tsk

Mejram

1½ tsk

Tomatpuré

2 msk

Tomater, krossade

1 förp

Köttbuljong

1 liter

Instruktioner

  1. Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna selleri och morötter. Strimla paprikan. Bryn köttet i omgångar i ½ msk olja, krydda med salt och peppar. Fräs lök, rotfrukter och paprika i resterande olja i en gryta. Krydda med paprikapulver och mejram. Tillsätt kött, tomatpuré, krossade tomater, buljong och rör om. Låt soppan koka ca 40 min, smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över persilja.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!