Foto av Gyllene soppa från WW ViktVäktarna

Gyllene soppa

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Strimlad chorizokorv och kyckling i denna soppa ger en annorlunda köttmix och fin mustig smak. Gurkmejan ger soppan en varm gyllene färg.

Ingredienser

Kycklingkött utan skinn

250 g

Korv 12%

1 st, kryddstark

Olivolja

2 tsk

Röda torra linser

2½ dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, grön/gröna, grön

Curry

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Tandoori kryddmix, utan socker

1 tsk

Grönsaksbuljong

12 dl

Salladslök

2 st

Paprika

½ st, röd

Salt

½ tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skölj linserna väl och låt dem rinna av. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilipepparn väl och ta bort vita cellväggar. Hacka den fint. Bryn strimlat kycklingkött och tunt skivad korv i olja. Tillsätt lök och vitlök som får fräsa med ett par min tillsammans med chili och kryddor. Tillsätt linser och buljong och låt alltsammans sjuda på svag värme under lock tills linserna är mjuka. Smaka av med ev mer kryddor. Strö över skivad salladslök och tärnad paprika.