ViktVäktarna - Hallonsabayonne

Hallonsabayonne

2
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En festlig efterrätt som är perfekt till bjudningen. Servera i vackra glasskålar.

Ingredienser

Hallon

250 g

Citron

½ st

Florsocker

2 tsk

Äggula

4 st

Socker

1 msk

Vin, mousserande

60 ml, 4 msk Prosecco

Instruktioner

  1. Kör 175 g hallon och pressad citron i en mixer till en puré och sila sedan bort kärnorna. Blanda ner florsocker och ställ åt sidan.
  2. Lägg äggulor, socker och mousserande vin i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och vispa blandningen ca 5 minuter med elvisp så att den tjocknar och håller formen. Ta bunken från kastrullen och fortsätt vispa tills blandningen har svalnat helt.
  3. Vänd försiktigt ner hallonpurén. Lägg resterande hallon i fyra skålar (men spara ett par till dekoration) och skeda upp sabayonnen över. Dekorera med resterande hallon och servera.