Foto av Halloumi- och morotsburgare med salsa från WW ViktVäktarna

Halloumi- och morotsburgare med salsa

13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Halloumiburgare är en riktig hit! Detta är dessutom en lite roligare variant med morot och gräslök. Vegetarian eller inte, detta är bara så gott.

Ingredienser

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Halloumi

200 g

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Gräslök

1 knippe(n)

Basilika

½ msk, torkad

Vitlök

2 klyfta(or)

Potatismjöl

3 msk

Ägg

2 st

Rapsolja

1 msk

Lök

½ st, röd/röda

Paprika

1 st, röd

Chilisås, tomat

1 dl

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Sallad

70 g

Avokado

1 liten(t)/små

Instruktioner

  1. Skala och riv morötter grovt i en skål. Riv halloumi grovt och blanda ner. Finhacka chili och gräslök och blanda ner tillsammans med basilika. Pressa i vitlök och blanda ner potatismjöl och ägg. Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare och stek i olja.
  2. Hacka lök och paprika och mixa grovt med stavmixer tillsammans med chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta bröd i en torr stekpanna eller brödrost. Lägg på burgarna tillsammans med sallad, avokado och en klick salsa.

Anteckning

Stek fler burgare och frys in, går utmärkt att sedan lägga på grillen!