Foto av Halloumi- och morotsburgare med salsa från WW ViktVäktarna

Halloumi- och morotsburgare med salsa

13
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Halloumiburgare är en riktig hit! Detta är dessutom en lite roligare variant med morot och gräslök. Vegetarian eller inte, detta är bara så gott.

Ingredienser

Morot

3 st

Halloumi

200 g

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Gräslök

1 knippe(n)

Basilika

½ msk, torkad

Vitlök

2 klyfta(or)

Potatismjöl

3 msk

Ägg

2 st

Rapsolja

1 msk

Lök

½ st, röd/röda

Paprika

1 st, röd

Chilisås, tomat

1 dl

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Sallad

70 g

Avokado

1 liten(t)/små

Instruktioner

  1. Skala och riv morötter grovt i en skål. Riv halloumi grovt och blanda ner. Finhacka chili och gräslök och blanda ner tillsammans med basilika. Pressa i vitlök och blanda ner potatismjöl och ägg. Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare och stek i olja.
  2. Hacka lök och paprika och mixa grovt med stavmixer tillsammans med chilisås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta bröd i en torr stekpanna eller brödrost. Lägg på burgarna tillsammans med sallad, avokado och en klick salsa.

Anteckning

Stek fler burgare och frys in, går utmärkt att sedan lägga på grillen!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!