Foto av Halstrade pilgrimsmusslor från WW ViktVäktarna

Halstrade pilgrimsmusslor

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Halstrade pilgrimsmusslor med selleripuré, fänkålschutney och apelsin- och vaniljvinaigrette. En fin rätt att bjuda sina vänner på!

Ingredienser

Rotselleri

½ stor(t)/stora, ca 2 dl tärnat

Olivolja

7 tsk

Fraiche 8%

1 dl

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Schalottenlök

2 st

Balsamvinäger

5 tsk, vit

Dill

1 knippe(n)

Juice koncentrerad

2 msk

Vaniljstång

1 st

Pilgrimsmusslor

12 st

Instruktioner

  1. Skala och tärna selleri. Koka den mjuk i saltat vatten ca 10 minuter. Mixa den i matberedare tillsammans med 3 tsk olivolja och fraiche, smaka av med salt och peppar.
  2. Skiva fänkål tunt. Skala och skriva lök. Fräs i 1 tsk olivolja några minuter. Häll i 3 tsk vinäger och hackad dill på slutet.
  3. Blanda apelsinjuice med 2 tsk vinäger och frön från vaniljstången. Tillsätt 3 tsk olja under kraftig omrörning.
  4. Halstra pilgrimsmusslorna hastigt och lägg upp allt på tallrikar. Garnera med dill.