Havrepannkakor

4
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Små goda plättar där vi ersatt vetemjölet med havregryn och mjölken med mineralvatten. Så gott som lyxig helgfrukost eller mellanmål.

Ingredienser

Ägg

1 st

Havregryn

3 msk

Mineralvatten

1 msk

Salt

1½ krm

Äggvita

1 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Sylt

1 msk

Körsbär

1 dl

Instruktioner

  1. Separera äggulan och vitan. Vispa ihop äggula, havregryn, mineralvatten och salt. Vispa äggvitorna hårda och vänd ner i smeten. Stek pannkakorna i margarin. Servera med sylt och färska bär. Tips: De här pannkakorna är lika goda kalla! Tips: Använd äpple eller blåbär istället för körsbär.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!