Foto av Het fiskgryta från WW ViktVäktarna

Het fiskgryta

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fiskgryta med torsk, räkor, potatis, fänkål, morötter och lite sting i form av chili och cayennepeppar.

Ingredienser

Torsk

400 g

Potatis

300 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

½ st

Fänkål

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Rapsolja

2 msk

Cayennepeppar

½ tsk

Paprikapulver

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

7 dl

Fiskbuljongtärning

2 st

Citron

½ st, saft

Skalade räkor

3 dl

Dill

2 msk

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Instruktioner

  1. Skala/ansa potatis och morötter. Skär potatis, selleri, fänkål och morötter i mindre bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Hacka lök, vitlök och chili fint. Börja med att bryna lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt potatis, selleri, fänkål, morötter, paprika, chili och kryddor. Häll på tomater, vatten och buljongtärningar. Låt det puttra ca 20 minuter. Dela fisken i mindre bitar och lägg ner i grytan, låt det puttra några minuter. Pressa i citronsaft och smaka av med salt, peppar och för mer sting cayennepeppar. Lägg i räkorna och strö över grovt hackad dill. Servera grytan med bröd.