ViktVäktarna - Räkpasta med curry och dill

Räkpasta med curry och dill

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En smarrig och snabblagad pastasås med räkor, curry, dill, chili, citron och vitlök.

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Olivolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Curry

2 tsk, 1-2 tsk

Chili flakes

1 tsk, ½-1 tsk

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Pasta okokt (typ penne)

250 g, fusilli

Fraiche 5%

1 dl

Skalade räkor

300 g, ca 1 kg med skal

Citron

1 st

Dill

1 msk

Instruktioner

  1. Strimla purjo och tärna paprika.
  2. Värm olja i en djup panna och fräs purjo och paprika tills de mjuknat. Tillsätt finriven vitlök, curry och chili flakes och låt fräsa med en stund. Blanda ner tomater, koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner fraiche, räkor, avrunnen pasta och dill i tomatsåsen. Låt allt bli varmt och smaka av med pressad citron, salt och peppar.