Foto av Indisk currysås med grillad kyckling från WW ViktVäktarna

Indisk currysås med grillad kyckling

5
Points®
Total tid
0 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En smakrik currysås som passar till det mesta. Här har vi valt att servera grillad kyckling till, men det går utmärkt att blanda ner räkor, lamm eller tofu också.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Tikka masala, utan socker

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk

Koriander

1½ tsk

Ingefära

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Gurkmeja

1 krm

Vatten

1 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Tomat

4 st

Instruktioner

  1. Blötlägg träspett. Koka ris. Skala och hacka lök, stek den i olja på svag värme utan att den tar färg ca 15 min.
  2. Pressa över vitlök och tillsätt kryddor, rör om. Häll på vatten och låt det sjuda ca 10 min.
  3. Dela kycklingen i mindre bitar och trä på spett, grilla eller stek dem.
  4. Hacka tomaterna och blanda ner i såsen. Låt sjuda ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen med kyckling och ris.