ViktVäktarna - Indisk laxcurry

Indisk laxcurry

8
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch och god curry med lax, zucchini och haricots verts. Den tar dessutom inte längre tid är att koka ris så det är en suverän vardagsrätt!

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Haricots verts

150 g

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, gärna gul

Ingefära

1 msk, riven

Lax

500 g

Rapsolja

2 tsk

Koriander

2 tsk, malen

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Kokosmjölk, lätt

2½ dl

Vatten

2 dl

Sockerärter

150 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka vitlök, strimla chili, halvera haricots verts, skiva zucchini tunt, riv ingefära och tärna lax.
  3. Värm olja i en i en djup panna och stek vitlök, ingefära, chili, malen koriander, spiskummin och gurkmeja under omrörning ca 1 minut.
  4. Blanda ner kokosmjölk och vatten. Koka upp och blanda ner lax och grönsaker, låt sjuda några minuter under lock tills laxen är klar och grönsakerna mjuka.
  5. Servera med ris och toppa med koriander.