Foto av Indonesisk svampwok från WW ViktVäktarna

Indonesisk svampwok

7
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Laga mat som de gör i asien. Vegetariskt, med flera olika sorters svamp och heta smaker. En rätt som är färdig på ett kick!

Ingredienser

Äggnudlar okokta

240 g, gärna fullkorn

Svamp

400 g, blandad t ex shiitake, ostronskivling, champinjon

Rapsolja

2 tsk

Vattenkastanjer

1 dl, skivade

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Ingefära

1 tsk, riven

Lök

½ st, röd/röda, strimlad

Japansk soja

2 msk, ketjap manis

Sambal oelek

1 tsk

Instruktioner

  1. Tillaga nudlarna och låt dem rinna av. Ansa och dela svampen. Hetta upp oljan i ett teflonjärn, stek svamp och grönsaker ca 5 minuter. Tillsätt ketjap, sambal och ingefära blanda ner nudlarna. Smaka av med salt och garnera med t ex strimlad salladslök och paprika.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!