Foto av Italiensk köttfärspaj från WW ViktVäktarna

Italiensk köttfärspaj

15
14
14
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Köttfärsgratäng med purjolök, paprika och vitlök. Gott med crème fraiche till - prova!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

100 g

Cottage cheese, naturell 4%

100 g

Vetemjöl

3½ dl

Purjolök

½ st

Paprika

2 st, gul och röd

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 10%

500 g

Salladskrydda

1 tsk, italiensk

Ägg

1 st

Chilisås, tomat

1½ dl

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin och vetemjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Förgrädda i 10 minuter. Strimla purjon (den vita delen), skär paprikan i tärningar och hacka vitlöken.
  3. Hetta upp oljan i ett stekjärn och stek köttfärsen smulig på hög värme under omrörning. Vänd i purjolök, vitlök och paprika och låt det steka med några minuter, smaksätt med salladskrydda, salt och svartpeppar. Lägg färsröran i pajskalet.
  4. Vispa samman ägg och chilisås, slå det över pajen och strö sist över osten. Grädda pajen i ugn ca 20-25 minuter (håll koll på den och lägg eventuellt över folie mot slutet då chilisåsen kan brännas). Servera med sallad och strimlade sockerärter.

Anteckning

Servera en klick fraiche till pajen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!