Foto av Italiensk köttfärspaj från WW ViktVäktarna

Italiensk köttfärspaj

15
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Köttfärsgratäng med purjolök, paprika och vitlök. Gott med crème fraiche till - prova!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

100 g

Cottage cheese, naturell 4%

100 g

Vetemjöl

3½ dl

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, gul och röd

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Nötfärs 10%

500 g

Salladskrydda

1 tsk, italiensk

Ägg

1 st

Chilisås, tomat

1½ dl

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin och vetemjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Förgrädda i 10 minuter. Strimla purjon (den vita delen), skär paprikan i tärningar och hacka vitlöken.
  3. Hetta upp oljan i ett stekjärn och stek köttfärsen smulig på hög värme under omrörning. Vänd i purjolök, vitlök och paprika och låt det steka med några minuter, smaksätt med salladskrydda, salt och svartpeppar. Lägg färsröran i pajskalet.
  4. Vispa samman ägg och chilisås, slå det över pajen och strö sist över osten. Grädda pajen i ugn ca 20-25 minuter (håll koll på den och lägg eventuellt över folie mot slutet då chilisåsen kan brännas). Servera med sallad och strimlade sockerärter.

Anteckning

Servera en klick fraiche till pajen.