Foto av Jambalaya från WW ViktVäktarna

Jambalaya

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig rispytt med smakrik korv och kyckling, färdig att servera allt-i-ett.

Ingredienser

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, gul

Lök

1 st, röd/röda

Stjälkselleri

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Korv 12%

150 g, kryddig t ex chorizo

Kycklingbröstfilé

200 g

Rapsolja

2 tsk

Cayennepeppar

2 tsk, 1-3 tsk eller cajunkrydda

Ris, okokt

2 dl, gärna fullkorn

Kycklingbuljong

4 dl

Citron

1 st

Sallad

70 g, 1 påse

Instruktioner

  1. Dela grönsakerna i 0,5 x 0,5 cm stora tärningar. Skär korven i cm- tjocka slantar och strimla kycklingfilén. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg i grönsaker, korv och kyckling samt kryddorna. Låt det bryna några minuter och tillsätt därefter riset. Häll på buljongen och låt det koka försiktigt under lock i ca 20 minuter eller tills riset känns färdigt. Blir det för torrt under kokningen så tillsätt lite vatten. Servera jambalayan med sallad och citronklyftor.