Foto av Japansk champinjonsallad från WW ViktVäktarna

Japansk champinjonsallad

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
För alla svampälskare är denna sallad ett gott tillbehör.

Ingredienser

Ingefära

1 msk, 2 cm färskriven

Champinjoner

500 g

Salladslök

5 st, 1 knippe

Vitvinsvinäger

½ dl, risvinäger

Japansk soja

3 msk, japansk

Honung, flytande

1 msk, eller 2 msk mirin

Sallad

70 g, 1 påse marchésallad

Instruktioner

  1. Riv ingefäran, ansa champinjonerna. Skär salladslöken i lagom tunna, sneda skivor. Lägg svamp och det mesta av löken i en skål. Blanda risvinäger, ingefära, soja och mirin, häll det över svampen, blanda väl. Låt det står och dra ca 15 minuter, häll sedan bort vätskan. Lägg upp salladen på ett fat, toppa med champinjoner och garnera med salladslöken.