Foto av Japchae (koreansk grönsakswok) från WW ViktVäktarna

Japchae (koreansk grönsakswok)

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Japchae är en populär rätt i det koreanska köket som görs på glasnudlar gjorda på sötpotatis wokade i sesamolja tillsammans med grönsaker och toppade med sesamfrön. I denna har vi spenat, sparris och broccoli. Kan ätas både varm och kall.

Ingredienser

Risnudlar okokta

200 g, eller sötpotatisnudlar

Sesamolja

1½ msk

Japansk soja

2 msk, japansk

Lime

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Socker

1 msk

Chili flakes

1 tsk, 1-2 tsk gochujang-flingor

Lök

2 st, röd/röda

Broccoli

1 stånd

Sparris

1 knippe(n)

Svamp

150 g, shiitake

Rapsolja

1 tsk

Bladspenat

70 g

Sesamfrön

1 msk, rostade

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda ihop sesamolja, soja, pressad lime, pressad vitlök, socker och chiliflingor.
  3. Skala och skiva lök. Dela broccoli, sparris och svamp i mindre bitar.
  4. Hetta upp olja i en wokpanna och woka grönsakerna några min. Häll på sojasåsen och fräs någon min till. Blanda ner spenat och avrunna nudlar. Servera toppat med sesamfrön och ev. mer chiliflingor.

Anteckning

Sötpotatisnudlar och gochujang-flingor hittar du i asiatiska livsmedelsbutiker. De ger rätten dess speciella karaktär, men hittar du inte dem kan du ersätta med risnudlar och vanliga chili flakes, men tänk på att de är något hetare.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!