Foto av Jordnötsgryta med morot och garam Masala från WW ViktVäktarna

Jordnötsgryta med morot och garam Masala

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Indiskinfluerad gryta med smak av jordnötter, garam masala och tomat, serverad med couscous.

Ingredienser

Grisbog

300 g

Schalottenlök

8 st

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomatpuré

2 msk

Vetemjöl

1 msk

Köttbuljong

6 dl

Garam masala, utan socker

1 tsk

Paprika

2 st, grön och röd

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Jordnötssmör, utan socker

4 msk

Couscous, okokt

1 dl

Instruktioner

  1. Skär köttet i strimlor och skala löken. Fräs kött och lök i margarin. Tillsätt tomatpuré och vetemjöl. Rör om och häll över buljong. Krydda med garam masala, salt och peppar. Låt allt puttra ca 30 min. Skär paprika i strimlor och morot i skivor, lägg ner grönsakerna i grytan. Låt puttra ytterligare 10 min. Koka couscousen. Rör ner jordnötssmöret i grytan och servera med couscous.