Foto av Kaffekaka med spröd maräng från WW ViktVäktarna

Kaffekaka med spröd maräng

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
En unik kaka med spektakulärt utseende och ljuvlig smak! Perfekt till de där speciella tillfällena.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

1 tsk

Socker

80 g

Margarin flytande 80%

100 g

Ägg

2 st

Vetemjöl

100 g

Bakpulver

½ tsk

Kaffe

2½ msk, kokt

Äggvita

2 st

Socker

80 g

Kaffe

1 tsk, kokt

Mascarpone

80 g

Florsocker

50 g

Kakao

4 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Smöra en rund kakform (20 cm) med margarin. Rita av bakformen på ett bakplåtspapper och lägg det på en ugnsplåt.
  2. Börja med marängen. Vispa äggvitor i en skål till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och fortsätt vispa tills det bildar ett toppigt skum. Fortsätt med resterande socker. Vänd försiktigt ner 1 tsk kaffe i skummet. Skeda upp marängen på bakplåtspappret i den ritade cirkeln.
  3. Vispa ihop socker och margarin i en skål till en lätt och fluffig smet. Vispa sedan ner äggen så att allt blandas väl. Vänd försiktigt ner mjöl, bakpulver och resten av kaffet och häll ner smeten i kakformen.
  4. Grädda både den mjuka kakan och marängen i ugn 20 minuter. Ta ut sockerkakan och vänd upp den på galler för att svalna. Fortsätt grädda marängen ytterligare 10-15 minuter. Ställ åt sidan för att svalna.
  5. Vispa ihop mascarpone, florsocker och kakao till en smet. Skeda upp fyllningen på sockerkakan och avsluta med marängen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!