Foto av Kalkon med fruktig couscous från WW ViktVäktarna

Kalkon med fruktig couscous

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kanel- och mandelpanerad kalkon med apelsinsås. Couscousen med apelsin och russin är fruktigt och gott till!

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Couscous, okokt

2 dl

Ägg

1 st

Vetemjöl

2 msk

Mandelspån

25 g

Kanel

½ tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Kycklingfond

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Apelsin

1 st

Russin

2 msk

Instruktioner

  1. Tillaga couscous. Krydda kalkonfiléerna med salt och peppar. Vispa upp ägget. Vänd filéerna först i mjöl, sedan i ägg och sist i mandel blandat med kanel. Stek i margarin på båda sidor. Blanda fond, grädde, rivet skal av ½ apelsin. Häll det sidan om kalkonen och låt sjuda ca 10 min. Blanda couscous med apelsinbitar och russin. Servera kalkon med couscous och sallad.