Foto av Kalkonbullar i tomat- och currysås från WW ViktVäktarna

Kalkonbullar i tomat- och currysås

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En italiensk klassiker, men med asiatiska smaker. Köttbullarna smaksätts med vitlök och salladslök, röd currypasta sätter smak på tomatsåsen och det hela toppas med koriander.

Ingredienser

Kalkonfärs 10%

600 g

Salladslök

5 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Salt

½ tsk

Peppar

2 krm

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Currypasta

2 tsk, röd

Krossade tomater

2 förp

Kycklingbuljongtärning

1 st

Honung, flytande

2 tsk

Ris, okokt

2 dl

Sallad

70 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Lägg färs i en skål. Finstrimla salladslök och blanda ner tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till bullar.
  2. Finhacka lök. Värm olja i en gryta och bryn löken. Pressa i vitlök och blanda ner currypasta. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och honung. Låt koka upp och lägg ner kalkonbullarna. Låt puttra i ca 10 min. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera kalkonbullar och sås med ris och sallad. Toppa med koriander.

Anteckning

Vill du få känslan av att äta mer, gör bullarna mindre så kan du ta fler.