ViktVäktarna -Kalkonlasagne

Kalkonlasagne

9
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig publikfriare! Lasagne är en klassisk rätt som så gott som alltid går hem hos alla i familjen. Har du testat lasagne med kalkonfilé någon gång? Du kommer inte bli besviken!

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Ingefära

1 tsk, 1-2 tsk torkad

Kalkonbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

2½ dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Dijonsenap, honung

1 msk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Lasagneplattor, färska

200 g

Ost riven 17%

1 dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva purjolök. Tärna halva paprikan. Stek i margarin tills det mjuknat. Blanda ner krossade tomater, ingefära, salt och peppar. Ta upp och lägg i en skål.
  3. Strimla kalkon, salta och peppra och stek i margarin.
  4. Koka upp matlagningsgrädde, mjölk och buljongtärning. Blanda ner senap och smaka ev. av med mer. Red såsen med såsredning.
  5. Varva grönsaksröra, kalkon, sås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Börja och avsluta med sås. Strö över ost och gratinera i ugn ca 25 minuter.
  6. Servera med sallad och resterande paprika i strimlor.