Kalkonsallad med nudelkrisp - ViktVäktarna

Kalkonsallad med nudelkrisp

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna asiatiskt-inspirerade kalkonsallad innehåller en ljuvlig mix av naturliga söta smaker, sweet chilisås och krispighet. Servera och njut!

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Risnudlar okokta

40 g

Rapsolja

4 tsk

Romansallad

1 st

Majs

2 dl

Cocktailtomater

250 g

Mango

1 st

Sweet chilisås

4 msk

Instruktioner

  1. Stek kalkonfilén i margarin i en panna. Ta upp, låt vila en stund och skiva sedan upp.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna, tillräckligt för att nudlarna ska täckas. Bryt sönder nudlarna och fritera dem hastigt i oljan, de ska bara precis ”poppa”, men inte få färg. Lägg på hushållspapper och låt överflödigt fett torka bort.
  3. Blanda hackad sallad, majs, halverade tomater, tärnad mango och kalkon, toppa med nudelkrisp och sweet chilisås.

Anteckning

När man friterar något sugs inte all olja upp. För att få reda på hur mycket olja nudlarna suger upp kan du väga dem både innan och efter friteringen. Viktökningen motsvarar den mängd olja som sugits upp. I detta recept har vi räknat med att 1 tsk rapsolja per portion sugs upp av nudlarna.