Kalkonschnitzel med sötpotatispommes och stekta tomater

9
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Cornflakespanerad kalkonschnitzel med sötpotatispommes och salviastekta, honungs- och citronglaserade tomater. Cornflakes gör schnitzeln extra krispig - otroligt gott! Funkar lika bra som lyxig vardagsrätt som bjudrätt på helgen.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

800 g

Olivolja

5 tsk

Kalkonbröstfilé

600 g

Cornflakes

4 dl

Ägg

2 st

Cocktailtomater

400 g

Salvia

1 tsk, 2 blad

Citron

1 msk, pressad

Honung, flytande

1 tsk

Vatten

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skär sötpotatisen i stavar, blanda med salt, peppar och 2 tsk olja och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  3. Skiva upp kalkonen i 4 bitar och banka ut så att de blir tunna.
  4. Krossa cornflakes och lägg på en tallrik. Vispa upp äggen med salt och peppar i en skål. Vänd kalkonen först i ägg och sedan cornflakes.
  5. Värm 2 tsk olja i en panna och stek kalkonen tills den är genomstekt.
  6. Värm 1 tsk olja i en annan panna och stek tomaterna och strimlad salvia några minuter. Blanda ner pressad citron, honung och vatten, låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera schnitzeln med sötpotatispommes och tomaterna.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!