Foto av Kalkonspett med nudlar från WW ViktVäktarna

Kalkonspett med nudlar

7
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En vacker och fräsch rätt med marinerade kalkonspett serverade till nudlar med mycket grönt.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Ingefära

1 bit(ar), 4 cm riven

Vitlök

2 klyfta(or)

Japansk soja

2 msk

Rapsolja

1 msk

Lime

1 st

Äggnudlar okokta

160 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Salladskål

½ st

Rapsolja

1 msk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Böngroddar

100 g

Japansk soja

3 tsk

Rapsolja

½ tsk, sesamolja

Instruktioner

  1. Skär kalkonfilén i kuber och lägg i en plastpåse. Riv i ingefära och vitlök. Häll i 2 msk soja, 1 msk olja och pressa i saften från lime. Krydda med salt och peppar. Låt filén marinera i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Trä upp filén på spett. Lägg dem på en plåt och stek i ugnen i ca 15 minuter. Koka nudlarna. Strimla purjolök och salladskål fint. Hetta upp 1 msk olja i en wokpanna. Lägg i purjolök, spara lite till garnering. Tillsätt finhackad chili, böngroddar, nudlar och salladskål. Krydda med 3 tsk soja och sesamolja. Servera de varma nudlarna med kalkonspetten.