Foto av Kalv Stifado från WW ViktVäktarna

Kalv Stifado

17
Points®
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad sägs om att lyxa till det med en kalvrätt från Grekland? En spännande anrättning med kryddor som överraskar och förenas till en riktig smaksensation!

Ingredienser

Kalvbringa

600 g

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Rosépeppar

1 msk

Lagerblad

3 st, små

Kanelstång

1 st

Spiskummin

1 tsk, mald

Svartpeppar

1 krm

Vatten

4 dl

Krossade tomater

4 dl, gärna passata

Vin, vitt torrt

2 dl

Kalvfond

1 msk

Syltlök

2 dl

Potatis

800 g

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök grovt. Putsa bort synligt fett från köttet. Hetta upp en tjockbottnad kastrull med olja, lägg i kött, lök, vitlök och kryddor. Låt det bryna några minuter, slå sedan i vatten, tomater, vin och fond. Lägg på lock och låt det koka sakta i ca 60 minuter. Skala och koka potatisen. Tillsätt syltlök i köttgrytan och låt det koka ytterligare 15 minuter utan lock. Smaka av med salt och kryddor. Servera rykande varm i djupa tallrikar tillsammans med potatis.