Foto av Kalvrulader med citron från WW ViktVäktarna

Kalvrulader med citron

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna rätt är jättegod med kalvkött och krämig citron- och persiljefyllning. En lite lyxigare rätt som passar extra bra vid festliga tillfällen.

Ingredienser

Kalvfilé

4 skiva(or)

Citron

1 st

Persilja

1 knippe(n)

Färskost 4%

4 msk

Vin, vitt torrt

½ dl, eller sherry

Vatten

½ dl

Cayennepeppar

1 krm

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Gräslök

½ dl

Ansjovisfilé, konserv

4 st, filéer

Potatis

1200 g

Instruktioner

  1. Finriv skalet av citronen och hacka persilja. Blanda citronskal, persilja, färskost och cayennepeppar till en röra. Smaka av med salt och peppar. Banka ut köttskivorna till tunna skivor. Salta och peppra. Bred på ett tunt lager av kryddröran, rulla ihop och fäst med en tandpetare. Bryn ruladerna i en stekpanna. Tillsätt vin och vatten, sänk till ganska låg värme och låt puttra ca 7 minuter. Mixa eller mosa ansjovisfiléerna och blanda med yoghurt, hackad gräslök och svartpeppar. Skiva upp ruladerna. Servera med ansjovisdip, kokt potatis och kokta grönsaker.