Foto av Kassler med timjan från WW ViktVäktarna

Kassler med timjan

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Testa den här varianten på kassler och du kommer bli glatt överraskad! Kassler med lite timjan, mos med morötter och potatis och några stänk rödvinsvinäger.

Ingredienser

Potatis

800 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

3 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Kassler (fett bortskuret)

400 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Timjan

2 msk

Rödvinsvinäger

1 msk

Broccoli

2 stånd

Instruktioner

  1. Skala, koka potatis och morötter. Häll av vattnet och tillsätt 2 tsk margarin och mjölk. Vispa till ett luftigt mos, krydda med salt och peppar. Skär kasslern i stavar och strimla purjon. Fräs kassler och purjo i resterande margarin ett par minuter. Krydda med timjan, salt och peppar. Ta pannan från plattan och tillsätt vinägern. Rör om och servera med mos och kokt broccoli.