Foto av Kasslergratäng från WW ViktVäktarna

Kasslergratäng

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En enkel men god gratäng med kassler. Perfekt vardagsmat.

Ingredienser

Kassler (fett bortskuret)

500 g

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Mjölk 0,5%

½ dl

Chilisås, tomat

1 msk

Tomatpuré

1 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Basilika

1 msk, torkad

Ost riven 17%

2 dl

Ris, okokt

2 dl

Sallad

70 g

Tomat

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kassler och lägg i en ugnssäker form.
  3. Skala och finriv lök och vitlök. Hetta upp flytande margarin i en kastrull och fräs lök och vitlök.
  4. Rör i fraiche, mjölk, chilisås, tomatpuré, oregano och basilika. Låt koka upp. Häll såsen över kasslern. Riv över ost och strö lite oregano på toppen. Sätt in i ugn ca 15-20 min eller tills gratängen fått fin färg.
  5. Servera gratängen med ris, sallad och tomat.