Foto av Kikärtspannkakor med sötpotatisfyllning från WW ViktVäktarna

Kikärtspannkakor med sötpotatisfyllning

9
9
5
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Matiga kikärtspannkakor med en riktigt smarrig sötpotatisfyllning och en fräsch myntayoghurt.

Ingredienser

Kikärtsmjöl

75 g

Vetemjöl

75 g

Bakpulver

½ tsk

Salt

1 krm

Senapspulver

1 tsk

Vatten

3 dl

Gurka

1 bit(ar)

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Mynta

1 msk, hackad

Sötpotatis okokt

600 g

Purjolök

1 st

Olivolja

½ tsk

Ingefära

1 bit(ar)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Gurkmeja

¼ tsk

Koriander

1 kruka(or)

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Blanda ihop kikärtsmjöl, vetemjöl, bakpulver, salt och senapspulver. Blanda ner vatten, lite i taget.
  2. Riv gurka och blanda med yoghurt och mynta.
  3. Skala och tärna sötpotatis. Koka tills den är mjuk.
  4. Strimla purjo och finhacka ingefära och chili. Hetta upp olivolja i en panna och fräs purjolöken tills den är mjuk. Blanda ner ingefäran och chilin och låt det fräsa med en stund. Blanda ner gurkmeja, sötpotatis och koriander och mosa ihop allt.
  5. Värm rapsolja i en panna och stek fyra pannkakor. Fyll dem med sötpotatisfyllningen och yoghurtsåsen och rulla ihop.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!