Foto av Kladdkaka med hallon och blåbär från WW ViktVäktarna

Kladdkaka med hallon och blåbär

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Härlig kladdkaka utan kakao med saftiga hallon och blåbär som gör kakan ännu lite godare! Garnera gärna med fina bär vid servering.

Ingredienser

Margarin 80%

75 g

Ägg

3 st

Socker

2 dl

Vetemjöl

2½ dl

Hallon

1 dl, färska eller frysta

Blåbär

1 dl, färska eller frysta

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält margarinet och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker, mjöl och det avsvalnade margarinet. Skall inte vispas, utan endast röras ihop. Smörj och bröa en rund sockerkaksform, gärna med avtagbar kant (ca 22 cm i diameter). Häll i smeten och lägg på bären. Grädda i ugn 25-30 min. Kakan ska vara något kladdig i mitten. Låt kakan svalna lite innan den lossas från formen. Tips! Prova gärna med andra bär.