ViktVäktarna - Kokosglassbollar

Kokosglassbollar

4
Points®
Total tid
6 tim 35 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Avancerat
Barnsligt goda glassbollar med smak av vanilj och rostad kokos. Att sedan ringla över mörk choklad gör ju ingen ledsen! Lite pilleri, men så väl värt det.

Ingredienser

Kokosflingor torkade

2½ dl

Glass 10%

400 g

Choklad mörk

70 g

Instruktioner

  1. Rosta kokos i en torr panna och låt svalna helt.
  2. Lägg ut ett bakplåtspapper i frysen.
  3. Rulla en liten boll av glass med hjälp av en glasskopa eller teskedar. Rulla direkt i kokos och sätt in i frysen. upprepa tills glassen är slut, blir ca 24 bollar. Låt stå i frysen minst 6 timmar, gärna över natten.
  4. Smält choklad i vattenbad och ringla över glassbollarna. Sätt in i frysen igen tills chokladen stelnat.

Anteckning

Att rosta kokosen förhöjer inte bara smaken, utan gör den även krispig och härlig i färgen. Du kan också rosta dem i ugnen på 150° ca 5 minuter, blanda runt minst en gång.