ViktVäktarna - Kolja- och potatispytt med tomat

Kolja- och potatispytt med tomat

3
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mild rätt som passar utmärkt på helglunchen, men även en vardagskväll.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Kolja

500 g

Schalottenlök

2 st

Tomat

3 st

Paprikapulver

½ msk, rökt

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Curry

1 msk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatis. Låt svalna något och dela i mindre bitar.
  3. Lägg koljan i en ugnsfast form och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Sätt in i ugn ca 10 minuter tills den är genomstekt. Dela den i mindre bitar med en gaffel.
  4. Skala och hacka lök. Tärna tomat. Skala och finhacka vitlök.
  5. Värm olja i en panna och stek löken ca 10 minuter. Blanda ner vitlök och låt fräsa med hastigt. Blanda ner potatis och curry. Låt steka med ca 5 minuter tills potatisen får lite yta. Blanda ner tomaterna och stek ett par minuter till.
  6. Blanda ner fisken och toppa med hackad persilja.

Anteckning

Koka potatisen dagen innan så går rätten snabbt att slänga ihop!