ViktVäktarna - Kolja med svamp- och lökhack

Kolja med svamp- och lökhack

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lättlagad vardagsrätt med svamp- och löktoppad kolja serverad med potatismos. Har du inte testat att grilla eller steka citron innan, så gör det! Den blir söt och god att pressa över fisken.

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

250 g

Salt

2 krm

Peppar

2 krm

Kolja

500 g

Citron

1 st

Potatis

800 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Finhacka purjolök och svamp, krydda med salt och peppar.
  4. Lägg kolja i en ugnsfast form och lägg på lök- och svampblandningen. Tillaga fisken i ugn ca 15-20 minuter eller tills den är klar.
  5. Dela citron och stek i en panna så den får lite färg.
  6. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa den tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Servera koljan med potatismos och pressad citron.