Foto av Korv Provencal och buljongkokt pasta från WW ViktVäktarna

Korv Provencal och buljongkokt pasta

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hotta upp falukorven! Här ugnsbakade med tomat, persilja och vitlök.

Ingredienser

Korv 12%

400 g

Tomat

2 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Vitlök

2 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Pasta okokt (typ penne)

3 dl

Gröna ärter

1 dl

Majs

1 dl

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Grönsaksbuljong

1 liter

Instruktioner

  1. Skär korven i 8 bitar. Ställ dem upp i en smord form. Skär tomaterna i skivor och lägg dem ovanpå korven. Blanda samman ströbröd, hackad persilja, pressad vitlök, salt och peppar. Fördela på korven. Ringla över lite margarin. Sätt in i ugn 200° ca 10-15 minuter. Koka pastan i buljongen. Lägg ner ärter, majs och skivade morötter några minuter innan pastan är färdigkokt.